Virkade blommor

Kombinerad solning och virkning blev det i dag. Solen gassade så att jag höll på att smälta bort på balkongen, men massa blommor blev det i diverse olika färger, Insåg att jag inte hade så mycket tunnt virkgarn, men några snuttar blandat hittade jag i alla fall. Efter ett tags övande så blev blommorna till å med så fina att jag vågade ta kort på dem. De misslyckade fick katterna att leka med, så de kom lite till nytta ändå.

image36

Modellen är min egen, eller det finns nog andra som gjort precis sånna här innan, men jag misslyckas alltid med de blom-mönster jag försökt mig på tidigare, så då gjorde jag ett eget väldigt enkelt mönster som jag kan följa :) Vi får väl se om det utvecklas framöver...


Kattleksak

Lagom till Eurovision blev nu den otroligt fula råttan klar. Den är till mina katter som gått runt här å klagat på att de är uttråkade. Så hur ful den än må vara blev den populär :)
Katterna råkar vara löjligt förtjusta i pärlor, så att hela svansen var full av pärlor gjorde nog sitt till...
Med rättan fastsatt i ett snöre gick det att få dem att hoppa riktigt högt :P

image35

Brads och clips på Tradera!

Nu är även alla minibrads, blommor, trollsländor och clips förpackade och ute på auktion.
De rosa trollsländorna och de svarta trangelclipsen är helt klart mina favoriter, så det kommer förmodligen kort med dem på här i framtiden... 

            

Eyelets på Tradera

Dagen har bland annat ägnats åt att förpacka öljetter till nya auktioner på Tradera.
Jag har fått jättehäftiga färger, så om det är av intresser finns de till bra priser här.

  
  


Embossa med färg

MIn lilla grön cuttlebug har åkt fram och så har även embossingplattorna.
image14

För att få lite effekt på embossandet har jag färgat in embossingplattorna innan jag körde hela paketet genom cuttlebugmaskinen.

image15

Det går att använda i stort sett vilken vanlig stämpeldyna som helst, jag använde en cateye-dyna. Man ska färga den delen av platta som har nedsänkningarna. Om man använder vattenfasta dynor kan det förmodligen bli lite svårt att få bort färgen sen, så det kanske inte är att rekomendera.

Till det ljusare infärgningen använde jag ganska lite färg och drog stämpeldynan jämt längs hela embossingplattan. Med den bakre mörkare infärgningen "duttade" jag snarare ut färgen då jag ville ha lite starkare effekt.

Ett tips om man det kommer färg i nedsänkningarna som man inte vill ha där är att använd en tops och torka bort, om hålen är någorlunda stora vill säga...

När du är klar är det bara att spola av plattan under vattenkranen och eventuellt diska av den om färgen satt sig.


Julstämplar

Visserligen är det ungefär så långt från jul det bara går, men jag var tvungen att prova mina nya julstämplar som jag köpt begagnade på Tradera å fick hem i förra veckan.

image13

Stämplarna kommer från Penny Blacks clearstamps och är färglaggda med akvarellfärg.
Förmodligen kommer dessa motiv att hamna på julkort framöver, gillar verkligen de söta igelkottarna och mössen.

Läskburkar!

Jag hann med att prova något som jag såg i en blogg i går, stansa i aluminium med min cuttlebug. Lyckades hitta några läskburkar och provade både att stansa och att embossa. Det blev riktigt coolt!

image12

Nu återstår bara att hitta ett sätt att färglägga... färgen vill liksom inte stanna kvar.
Den bloggen jag kikade i var på engelska och det stod det att det hon färglagt med AI... jag har dock ingen aning om vad AI är... nån som vet?

Eftersom jag är lite inne på glitter just nu så satte jag lite glitterklickar på den stansade och embossade ramen i brist på annat.


Nya auktioner på tradera

I kväll har jag lagt ut ett gäng nya grejer på auktion på Tradera
Välkommen!

Krukskyltar

I kväll blev mina krukskyltar klara!

image9

Humlan är en stämpel från Penny Black som är målad med gul tuschpenna samt vit akvarellfärg. Runt kanten har jag använt en brun cateye stämpeldyna. Skylter är laminerad för att kunna stå emot lite väta när man vattnar. Hållaren är tillböjd av vanlig ståltråd.

image10

De blev ganska fina i grupp.

image11

Nu återstår bara att få växterna att återhämta sig efter omplanteringen...


Pärlhelg

I helgen har jag gått tillbaka till att vara barn igen. Pärlorna och pärlplattorna kom fram, å jisses va mycket kul man kan ha med detta! Googlade lite och hittade supercoola grejer gjorda av pärlor.


Sorterade en hel påse med säkert 7000-8000 indian-pärlor efter färger och sedan blev det en sväng till affären för att komplettera. Tyvärr insåg jag att de nyare pärlorna smälter mycket bättre. Tror väl att de gamla pärlorna är från svenska Nabbi, medans de nya jag köpte är från amerikanske Hama, det kanske har med saken att göra... eller så har helt enkelt de 15 år gamla pärloran gjort sitt? ;)

image2
I lördags blev det då en snöflinga (jo, det är högaktuellt med snö nu i maj...) som jag sedan fixade till med lite glitterlim och en fisk som blev till en kylskåpsmagnet.


image4
Efter införskaffandet av fler pärlor under söndagen blev det trollsländor att sätta i blomkrukan. Mina favoriter under helgens pärlpysslande. 

image5
Till sambons glädje blev det några Mario-figurer också. De sitter nu på väggen som kakelprydnader inne i badrummet. :)


En pysselblogg

Ja, då har även jag fallit i träsket med att skapa mig en blogg.
Tanken med den här bloggen är väl först å främst att samla mitt pysslande. Jag är just nu inne i en väldigt pysslig period och tittar mycket i andra bloggar och blir inspirerad. Kanske bli nån inspirerad av mig framöver? Hoppas kan man ju alltid. Dock är bloggen ännu i ett väldigt tidigt skede, så vi får väl se hur det går.

Välkommen!