Torkad mat

Innan fjällvandringen i somras gav jag mig i kast med att torka lite mat.
Färska champinjoner, morötter, paprika, lök, vitlök, äpple och bacon hann jag med under drygt ett dygn.
Det är otroligt vad lätt och fluffig maten blir, väger nästan inget!



För att torka mat behöver du skära/hacka/skiva råvarorna tunnt.
Sedan är det bara att sätta ugnen på så låg temperatur som möjligt, jag hade 50-60 grader. Det är även bra om luckan står lite på glänt så att fukten kommer ut, jag stack in en träslev så att den inte gick igen helt.



Baconet stekte jag innan, morötterna förvällde jag lite snabbt och äpplena doppade jag i lite saltat vatten för att de inte skulle bli bruna. Under vår fjällvandring åt vi även torkat renkött, ärtor, köttfärs och kyckling. Kycklingen blev tyvärr inget vidare, men är man hungrig på fjället så går det ner ändå :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback